«ПЕРЕЛИЦЬОВАНА ЕНЕЇДА» ІВАНА КОТЛЯРЕВСЬКОГО В ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ШВЕДСЬКОГО ВЧЕНОГО АЛЬФРЕДА ЄНСЕНА - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Проаналізовано працю відомого шведського історика, слов’янознавця, перекладача Альфреда Єнсена “Kotljarewskyj’s travestierte Äneide”, вперше опубліковану німецькою мовою у науковому збірнику «Привіт Іванови Франкови в сороклїтє його письменської працї, 1874–1914» (Львів, 1916). У перекладі українською Павла Волянського — «Перелицьована Енеїда Котляревського» (Перемишль, 1921). Відзначено високу оцінку вченого поеми І. Котляревського «Енеїда», що сприяло популяризації української літератури у німецькомовному культурному середовищі.