ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ЛЬВІВСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ імені В. СТЕФАНИКА - Мудроха, Валентина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Висвітлено головні напрями модернізації та системної трансформації ЛННБ України ім. В. Стефаника як соціокультурного і суспільно-територіального центру із визначенням завдань та критеріїв ефективності діяльності. Розглянуто принципи, пріоритети та складові стратегії розвитку національного наукового бібліотечно-інформаційного комплексу. З’ясовано, що на розвиток сучасної книгозбірні впливають глобальні зміни, які відбуваються в нашому суспільстві. Це насамперед впровадження у роботу бібліотек новітньої техніки та інноваційних технологій; прискорення процесів модернізації бібліотек і необхідність професійної соціалізації; об’єднання бібліотекарів у професійні спільноти, зокрема асоціації для вирішення спільних проблем; підвищення кваліфікації у бібліотечних колективах як мотивація навчання. Усе це впливає на формування нового рівня відносин в інформаційно-бібліотечній діяльності. Запропоновано здійснення заходів, реалізація яких, з одного боку, надасть змогу системно трансформувати бібліотечну роботу, а з іншого, — вплине на інноваційний розвиток ЛННБ України ім. В. Стефаника.