ВИДАННЯ МИХАЙЛА СЛЬОЗКИ 1661 року, НЕЗАРЕЄСТРОВАНЕ У БІБЛІОГРАФІЇ - Фрис, Віра (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Описано незафіксоване у бібліографії видання польськомовного збір¬ника “Psalterz albo Rozaniec”, що вийшов 1661 року, представлене в до¬робку Якуба Ґавата та у контексті різнопланової діяльності відомого львівського видавця XVII ст., члена Львівського Свято-Успенського Став¬ропігійського братства, керівника спочатку братської друкарні, а відтак приватної друкарні Михайла Сльозки (?–1667). У ній виготовляли розкішно оформлені книги кириличним шрифтом, а також більш стримано орнаментовані друки латинським шрифтом. Саме до «латинської» групи можна зарахувати описаний малоформатний збірник молитов — щедро прикрашений набірним виливним орнаментом та ілюстративними дереворитами.