Перше видання «Кобзаря» Т. Г. Шевченка 1840 р. у бібліотеках, музеях і приватних колекціях (до питання ідентифікації окремих примірників) - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Описано примірники першого видання «Кобзаря» Т. Шевченка 1840 р. у бібліотеках і музеях України та за кордоном. З’ясовано причини помилок при атрибуції примірників фототипічного видання «Кобзаря» 1914 р., задекларованих у деяких бібліотеках і музеях як першодруки.