МУЗИЧНО-ТЕАТРАЛЬНА СПАДЩИНА ВОЛОДИМИРА БАЛТАРОВИЧА В КОНТЕКСТІ СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ОПЕРЕТИ 1930-х років (із фондів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника) - Сікорська, Ірина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Проаналізовано музично-театральну спадщину львівського композитора, співака та громадського діяча 1930-х років В. Балтаровича (Стона) з фондів ЛННБ України ім. В. Стефаника — музичні комедії «Подружжя в двох мешканнях» та «Жабуриння». Талант, освіта та музична діяльність композитора як керівника театру-студії «Богема» сприяли створенню яскравих творів, що мали велику популярність у Західній Україні в 1930-х роках. Доведено, що вони є не лише цікавими артефактами епохи, а й цілком заслуговують на уведення до наукового обігу та сценічну реконструкцію.