Книгозбірня «Студіону» у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника: фрагменти історії, проблеми вивчення і збереження - Ферштей, Василь (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2020)
У статті наголошено, що ЛННБ України ім. В. Стефаника є спадкоємицею найбільших українських книгозбірень та інституцій, зокрема книгозбірні «Студіону», збірки яких внаслідок геополітичних потрясінь у першій половині XX ст. склали основу фондів Бібліотеки. Відзначено внесок Андрея та Климентія Шептицьких у заснування і підтримку однієї з найбільших на той час спеціалізованих наукових бібліотек Галичини — «Студіону». Визначено важливість цієї інституції у розвитку духовно-релігійного життя народу, охарактеризовано низку документів, що розкривають специфіку збірок візантійської бібліотеки й ар- хіву «Студіону».