Видання іншомовної літератури ХІХ — середини ХХ ст. з фонду Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника: характеристика та попередній аналіз - Береза, Оксана; Мельник-Хоха, Галина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2019)
Фонд сектору іншомовної літератури ХІХ — середини ХХ ст. відділу обмінно-резерваних фондів ЛННБ України ім. В. Стефаника розглянуто за критеріями рідкісності та цінності. Досліджено й описано провенієнції, власницькі написи та штампи, які вказують на історію побутування і зберігання. Опрацьовано і систематизовано тематичний зміст видань за галузевою ознакою. Проведено науково-бібліографічний опис і аналіз книжкового масиву пам’яток друку. Виділено мовну складову корпусу видань. Встановлено поодинокі примірники друкованих документів та прижиттєві видання і перевидання авторів, що не відображені у відкритих електронних джерелах. У процесі роботи з формування та розкриття фонду досліджено цікаві взірці культурної спадщини Галичини та зразки видань західноєвропейської літератури.