Міжкультурний діалог слов’янських академій наук із Науковим товариством імені Шевченка у Львові (кінець ХІХ — перша третина ХХ ст.) - Олексів, Ілона (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2019)
На підставі збережених примірників академічних видань слов’янських країн та листування НТШ із слов’янськими науковими інституціями висвітлено форми і напрями міжнародної наукової співпраці європейських слов’янських академій наук з НТШ.