Соціально-філософський дискурс формування громадянського суспільства в Україні: науково-творчий доробок Андрея Шептицького - Бліхар, В’ячеслав (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
У статті актуалізується християнське осмислення характеру та сутності людської особи як такої, що володіє індивідуальною і суспільною природою, в її існуванні уприсутнюється право на соціальне забезпечення, на працю, на розвиток економічного життя та ін. Аналізується проблема соціально-філософського дискурсу формування громадянського суспільства в Україні на основі науково-творчого доробку Митрополита Андрея Шептицького. Структура наукової розвідки передбачає з’ясування вимірів впливу на стрижневі принципи формування громадянського суспільства, передусім християнської моралі, використовуючи історичний, внутрішньодержавний та міжнародний досвід державно-церковних відносин.