Книгозбірня Андрея Шептицького: від Прилбич до Митрополичих палат - Качур, Ірина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
На основі збережених стародрукованих книг та архівних джерел розглянуто історію особистої бібліотеки Митрополита Андрея Шептицького та заснованих і щедро обдарованих ним книгозбірень — Станиславівської капітули, Митрополитальної бібліотеки, Церковного і Національного музею, «Студіону». Наведено відомості про їх склад, функціонування та подальшу долю. Окрему увагу приділено малодослідженій родинній бібліотеці Шептицьких у Прилбичах.