Українсько-польський літературний діалог міжвоєнного періоду: тенденції, контексти, «механізми» контактів - Когут, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Стаття присвячена аналізу тенденцій та історико-політичних контекстів українсько-польського літературного діалогу міжвоєнного періоду, історико-літературної інтерпретації передумов та «механізмів» такого діалогу у Польщі та в Україні. Основними засобами такого діалогу визначено традицію української презентації та автопрезентації української літератури польській публіці, а також перекладацьку діяльність. Проаналізовано концепцію та діяльність часопису «Польсько-Український Бюлетень» як якісно й ідейно вищий рівень діалогу та взаєморозуміння.