Табір і його видавничий ресурс: «Орлик» (Берхтесґаден, 1946–1948) - Головата, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Предметом статті є взаємозв’язки табору переміщених осіб і його основного видавничого ресурсу — таборового журналу. На прикладі одного з найвдаліших зразків — українського місячника «Орлик» — проаналізовано його проблематику, причетність до творення еміграційного інтелектуального контенту, здатність впливати і на таборове повсякдення, і на побудову стратегій репрезентації української закордонної спільноти на довготривалу перспективу.