Моніторинг умов зберігання приватних зібрань Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника як вагомий аспект їх збереження - Льода, Любов; Пігель, Ірина; Дзендзелюк, Леся (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Проаналізовано найважливіші чинники, які забезпечують тривале збереження бібліотечного фонду. Висвітлено результати моніторингу мікроклімату книгосховищ, в яких зберігаються раритетні видання й унікальні приватні колекції, та дослідження світлового режиму зберігання цінного фонду.