Особиста бібліотека Юліана Медвецького у фонді Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Греськів, Ольга (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Розглянуто склад та історичну долю книжкового зібрання відомого геолога і мінералога, засновника української геологічної науки в Галичині, першого ректора-українця Львівської політехнічної школи, громадського діяча Юліана Медвецького. Виявлено ознаки, за якими можна повністю реконструювати збірку. Узагальнено наукову та історико-культурну цінність цієї книгозбірні.