Юрій Ґлоґовський і львівська ратуша - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Висвітлено діяльність Юрія Ґлоґовського у Львові, зокрема його участь у 1820-х рр. у перебудові міської ратуші — пам’ятки архітектури XIV– XVII ст., а також у зведенні магістрату в 1827–1835 рр. У науковий обіг впроваджено підготовлені ним плани. Окрему увагу приділено акварелі, в якій художник зафіксував львівську ратушу початку ХІХ ст. Підкреслено відповідальність, з якою Ю. Ґлоґовський підходив до реконструкції давнього об’єкта і побудови нової споруди. На підставі архівних матеріалів уточнені й доповнені біографічні дані будівничого та архітектора.