Грецька періодика в Україні — українська грекомовна преса у Греції (1917, 1919–1920): транснаціональне компаративне дослідження - Блавацький, Сергій; Домбровський, Маркіян (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Здійснено спробу транснаціонального компаративного дослідження de visu грецької періодики в Україні в 1917 р. та української грекомовної преси в Греції 1919–1920 рр. Вперше в журналістикознавчий дискурс введено такі видання: «Αναγέννησις» (Одеса, 1917) та «Έλληνο-Ουκρανική Επιθεώρησις» (Афіни, 1919–1920). Досліджено редакційну політику видань, визначено та проаналізовано ідеологеми, головні домінанти та детермінанти їхнього контенту.