Перше видання «Енеїди» (1798) Івана Котляревського у Геттінгені (Німеччина) - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Досліджено історію примірника першого видання «Енеїди» (1798) І. П. Котляревського, що зберігається у відділі рукописів і рідкісних книг (колекція «Ашіана») у центральній науковій бібліотеці Геттінгенського університету (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen). Видання надіслав із Петербурга у 1800 р. доктор медицини, член медичної колегії російської імперії барон Георг фон Аш.