Історико-краєзнавчий дискурс у західноукраїнських виданнях 1930-х рр. - Мовна, Маріанна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Зібрано, систематизовано та проаналізовано масив західноукраїнських видань історико-краєзнавчої тематики 1930-х рр. Визначено їх типологічну належність, охарактеризовано тематичне наповнення, функціональну спрямованість та місце в історико-краєзнавчому дискурсі, а також внесок у розвиток як українського краєзнавства, так і у справу пізнання народом свого історичного минулого. Розшукано та введено до наукового обігу маловідомі рецензії та відгуки на аналізовані видання, що свідчить про їх актуальність і суспільний резонанс.