Книгозбірня оо. кармелітів із Сусідовичів у зібраннях Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника і Національного Закладу ім. Оссолінських у Вроцлаві - Франчик-Цегла, Аґнєшка (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Описано книгозбірню оо. кармелітів із Сусідовичів, її стан і чисельність до Першої світової війни, а також історію порятунку найціннішої частини бібліотеки Євгеном Шмурлом, який надіслав її до Національного Закладу ім. Оссолінських у Львові. До статті долучено каталог стародруків сусідовицької бібліотеки, які сьогодні зберігаються у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника і Національного Закладу ім. Оссолінських у Вроцлаві.