Книжкові пам’ятки в ретроспективному фонді бібліотеки як об’єкти державного реєстру національного культурного надбання: нормативно-правові та організаційно-методичні засади - Греськів, Ольга (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Проаналізовано основні законодавчі, нормативно-правові документи, стандарти та інструкції щодо охорони книжкових пам’яток в Україні. На їх основі сформовано організаційно-методичні засади обліку, зберігання та використання книжкових пам’яток.