Екслібрисна Шевченкіана у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Статтю присвячено Шевченківській темі в екслібрисах, які зберігаються у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника. Розкрито дві основні групи, які вони формують. Подано їх відмінні риси, обумовлені суспільно-історичними обставинами. На прикладі фондових творів другої половини ХХ ст. розглянуто ряд художніх образів, які найчастіше в них зустрічаються. Доведено, що кожен отримав авторську інтерпретацію на базі ґрунтовного переосмислення життя і творчості Т. Шевченка з огляду на актуальні проблеми часу. Книжкові знаки з фондів бібліотеки належать до цінних зразків українського образотворчого мистецтва, є кращим прикладом магістральної лінії розвитку української культури.