До початків бібліографії Івана Франка: Михайло Павлик VS Володимир Дорошенко - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Розглянуто принципи авторизованого укладання двох перших бібліографічних покажчиків творів І. Франка, які здійснили М. Павлик (1898) та В. Дорошенко (1918; 1930).