Дослідження стану книжкового фонду Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника (на прикладі стародруків XVII ст.) - Дзендзелюк, Леся; Льода, Любов (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Розглянуто способи контролю стану збереженості книжкових фондів у Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника з метою виявлення причин руйнування. На прикладі Острозьких стародруків здійснено детальний огляд стану всіх примірників й окреслено заходи, що забезпечують збереження максимальної інформації для дослідників архітектоніки книги в цілому.