Послідовне обстеження ретроспективного фонду Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника як критерій оцінювання довговічності видань - Льода, Любов; Дзендзелюк, Леся; Пігель, Ірина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Оцінено стан збереження колекції з ретроспективного фонду ЛННБ України ім. В. Стефаника за допомогою кваліметричного та стенфордського методів. Здійснено порівняння обох методів дослідження на прикладі видань кінця ХVIII — першої половини ХХ ст.