Перше видання «Енеїди» (1798) Івана Котляревського у фондах Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського (до 100-річчя Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського) - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Здійснено історико-книгознавче дослідження п’яти примірників рідкісного видання — «Енеїди» (1798) І. П. Котляревського, які в минулому належали українському письменнику і громадсько-культурному діячеві Б. Д. Грінченку, українському історику, сходознавцю, письменникові А. Ю. Кримському, бібліотеці Київської духовної академії та двом невідомим власникам, особи яких не вдалося ідентифікувати.