Переміщення рукописної спадщини Миколи Лисенка з фондів Львівської філії Бібліотеки АН УРСР у 1947 р. - Дзюбан, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Висвітлено процес переміщення автографів партитур опер Миколи Лисенка «Тарас Бульба» та «Різдвяна ніч».