Мистецтвознавча діяльність Миколи Голубця (до 125-ліття від дня народження) - Стефанишин, Тарас (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Висвітлено мистецтвознавчу діяльність Миколи Голубця, зокрема дослідницьку працю (історія мистецтва та архітектури), художню критику, видавничо-редакторську (видання культурологічних, науково-популярних і мистецтвознавчих часописів) та організаційно-популяризаторську (заснування та діяльність наукових товариств і мистецьких об’єднань, влаштування виставок).