«Апостольський дух»: митрополити Андрей Шептицький та Йосиф Сліпий про Маркіяна Шашкевича - Комариця, Мар’яна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Проаналізовано інтерпретацію ідеї апостольського служіння у творчості Маркіяна Шашкевича у текстах промов Митрополита Андрея Шептицького з нагоди 100-річчя від дня народження поета (1911 р.) та Митрополита Йосифа Сліпого з нагоди 100-ліття смерті поета (1943 р.) на його могилі на тлі оцінок українських літераторів, зокрема католицького літературного угруповання.