Гакетіана Марії Вальо - Когут, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Представлено постать Б. Гакета (1739–1815) — відомого природодослідника, професора Львівського університету — у дослідженнях і публікаціях М. Вальо. Подано історію досліджень, публікацій, які здійснила М. Вальо, її яскравий і дуже цікавий шлях в українській гакетіані, внесок ученої у процес повернення наукової та публіцистичної спадщини Б. Гакета в український науковий обіг тау розвиток слов’янознавства загалом.