З філологією крізь життя: Уляна Єдлінська про Марію Вальо - Сварник, Галина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
У спогадах Уляни Єдлінської про Марію Вальо йдеться про спільну працю в Інституті суспільних наук АН УРСР у Львові, життєвий і творчий шлях Марії Вальо (1925–2011), зокрема, про дослідження нею творчості письменниці Ірини Вільде. Спогади про спільних друзів та мандрівки в Карпати.