Маловідомі сторінки діяльності Юрія Тищенка після Другої світової війни (1945–1949) - Юркевич, Олександра (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Охарактеризовано провідні аспекти книговидавничої і письменницької діяльності Ю. Тищенка, окреслено його роль у громадсько-культурному житті української еміграції в Німеччині, акцентовано увагу на маловідомих фактах його біографії.