Актуальні тенденції збереження пам’яток писемності та друку на міжнародній науковій конференції «Вчора і сьогодні консервації-реставрації історичних кодексів» - Льода, Любов; Дзендзелюк, Леся (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Порушено питання багатоаспектності консерваційно-реставраційних проблем сьогодення. Розглянуто визначальні напрями передреставраційних досліджень пам’яток писемності та друку і сучасні підходи до ключових питань реставрації. Розкрито системні заходи до комплексного збереження інформаційної цінності історичних кодексів.