Українська діаспора у фалеристичних пам’ятках (із фондів Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника) - Голій, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Висвітлено розвиток української діаспори в США, Канаді та Польщі крізь призму фалеристичних пам’яток (відзнак, бейджів), зібраних у Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника. Подано загальну характеристику збірки та показано особливості таких тематичних груп: релігійні відзнаки, відзнаки громадських організацій, відзнаки правозахисних і культурно-освітніх заходів, персоналії на фалеристиці.