Шевченкіана журналу «Правда» (Львів, друга половина ХІХ ст.) - Сніцарчук, Лідія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Висвітлено тематико-типологічні особливості корпусу текстів журналу «Правда», присвячених життю й творчості Т. Шевченка, визначено жанрову форму подання інформації, охарактеризовано зміст шевченкознавчих публікацій.