Типологічні класифікаційні моделі контенту вітчизняного книговидання у контексті соціально-комунікаційних досліджень - Хилько, Максим (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Проаналізовано сучасні типологічні моделі класифікації книговидавничої продукції, зокрема, чинний в Україні державний стандарт, із врахуванням соціально-комунікаційних аспектів книговидання. Досліджено класифікаційні моделі, які застосовують до своєї продукції вітчизняні книговидавництва для оцінки його відповідності потребам суспільного і державного розвитку.