Проблеми сучасної бібліотипології (аналіз українських реалій) - Огар, Емілія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Обґрунтовано значення теоретично опрацьованих засад бібліотипології для ефективного розвитку сучасної книжкової справи. Розглянуто ключові проблеми в цій царині, зокрема брак консенсусу в підходах і критеріях типологізації видань, неупорядкованість термінології, розбіжність між теорією і практикою. Визначено їх причини і шляхи можливого усунення.