Ранній період діяльності Юрія Ґлоґовського (1800 — початок 1810-х років) - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Стаття присвячена ранньому періоду діяльності Юрія Ґлоґовського (1800 — початок 1810-х рр.), який розглядається у контексті актуальних проблем часу, обумовлених суспільно-політичними подіями. На основі архівних матеріалів уточнено біографічні дані будівничого та архітектора. Розкрито його участь у створенні ситуаційного плану Кракова, а також у зміні архітектурного обличчя Львова. Висвітлені його перші кроки у напрямі формування місцевої політехнічної школи з її самобутнім характером.