Гурток діячів українського мистецтва в контексті мистецького процесу Львова 1920-х років - Стефанишин, Тарас (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Розглянуто історію створення та функціонування у Львові першого загальнонаціонального українського мистецького об’єднання — Гуртка діячів українського мистецтва (ГДУМ). Відзначено його важливу консолідуючу роль. Проаналізовано виставкову, освітню й видавничу діяльність Гуртка у контексті культурно-мистецького процесу Львова 1920-х рр.