«Не більша, як усі мої писання»: контекст та прев’ю автобіографії Василя Стефаника 1926 року - Бліхарський, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2026)
Окреслено передумови написання Василем Стефаником першого ав-тобіографічного твору. Розкрито деталі публікації коментованих літе-ратором Іваном Лизанівським фрагментів автобіографії письменника на сторінках журналу «Плужанин» — друкованого органу Спілки селянських письменників «Плуг». Охарактеризовано атмосферу українського радянського літературного процесу 20-х років ХХ ст. Крізь призму автобіографічного тексту письменника висвітлено контроверсійність ролі, яку у цьому процесі відігравала творчість та персона В. Стефаника.