Видавничі проекти Михайла Гуменюка: реалізовані та задумані (на архівних матеріалах відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника) - Ільницька, Людмила (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
На архівних матеріалах відділу рукописів ЛННБ України ім. В. Стефаника проаналізовано видавничі проекти М. Гуменюка — як реалізовані (покажчик «Письменники радянського Львова» (вип. 1) та ін., монографія «Українські бібліографи ХІХ — початку ХХ століття : нариси про життя і діяльність»), так і задумані (другий випуск покажчика «Письменники радянського Львова», хрестоматія з історії української бібліографії та ін.). На основі листування М. Гуменюка з видавцями висвітлено маловідомі факти про підготовку до друку монографії та деяких статей М. Гуменюка.