Відділ спецфондів Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника АН УРСР у період перебудови (1986–1989), його реорганізація та розформування (1990–1995) - Кусий, Леся (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
У статті розглянуто останній період діяльності відділу спецфондів Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника АН УРСР. Показано особливості його роботи в умовах політики гласності та демократичних змін в країні. Наведено приклади повернення реабілітованих видань та архівних документів у сховища загального зберігання. Заторкнуто питання реорганізації підрозділу в сектор рідкісних видань кінця ХІХ — першої половини ХХ ст. відділу рідкісної книги бібліотеки. Висвітлено причини і проблеми розформування сектору.