Феліціян Лобеський і вивчення мистецьких пам’яток - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Статтю присвячено творчості Феліціяна Лобеського, художника західноукраїнських земель першої половини — середини ХІХ ст. Розглянуто рисунки, які він виконав на підставі живописних мистецьких пам’яток попередніх століть. Проаналізовано їх у контексті багатоаспектної програми вивчення духовної і матеріальної культури народу. Висвітлено індивідуальний внесок митця у вирішення актуальних проблем часу.