Музичні вистави Яна Непомука Камінського в критичній оцінці «Gazety Lwowskiej» та«Pamiętnika Lwowskiego» (перша третина ХІХ ст.) - Косаняк, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Подано огляд критичних матеріалів про Музичний театр у Львові під дирекцією Я. Н. Камінського. Підкреслено актуальність досліджень у галузі музичної критики, рецепції музики та музично-театральних постав.