Мистецтвознавчі публікації українських художників-емігрантів на сторінках часопису «Арка» (1947–1948) - Миськів, Надія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Розглянуто особливості творчості та діяльності нової генерації митців, вихідців із Західної України, що опинилися в еміграції у Мюнхені у післявоєнний період. На прикладі окремих публікацій охарактеризовано творчий внесок українських митців у європейську культуру. Головним об’єктом дослідження обрано публікації літературномистецького журналу «Арка», одного з найпопулярніших мистецьких часописів повоєнної доби.