Транслітерація прізвищ українських авторів у багатомовних каталогах бібліотеки - Красник, Уляна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Проаналізовано чинні в Україні системи транслітерації. Розглянуто проблеми транслітерації українських власних імен і прізвищ латинськими літерами, специфіку застосування транслітерації в багатомовних каталогах бібліотеки.