Василь Щурат і Український таємний університет - Козак, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Подано коротку історію Таємного університету у Львові. Особливу увагу приділено важливій ролі ректора цієї інституції Василя Щурата у творенні української вищої школи.