Розпорошені скарби: доля збірок Музею ім. Любомирських у складі Львівської філії Бібліотеки Академії наук УРСР (1939–1941) - Дзюбан, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Розглянуто причини й наслідки розформування збірок Музею ім. Любомирських у контексті реорганізації львівського музейництва у перший радянський період (1939–1941).