Бібліотека Івана Крип’якевича: тематична та історико-книгознавча характеристика - Литвин, Тамара (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Проведено комплексне історико-книгознавче дослідження бібліотеки історика Івана Крип’якевича (1886–1967), яке включає бібліографічну та історико-книгознавчу реконструкцію особливостей її формування та складу; охарактеризовано сучасний стан зібрань приватної книгозбірні вченого, яка зберігається у фондах відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника.