Перші заміські цвинтарі у Львові: виникнення, розвиток і занепад (друга половина ХVII — початок XX ст.) - Харчук, Христина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Про перші заміські цвинтарі Львова другої половини ХVІІ ст., які після декретів 1783 р. австрійського імператора Йосифа ІІ отримали статус міських і належать до незбережених пам’яток історикомеморіальної та культурної спадщини західного регіону України.