«Праці історично-фільософічної секції» Наукового товариства імені Шевченка за редакцією Івана Крип’якевича: інформаційно-бібліографічний сегмент - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2024)
Окреслено архітектоніку історичних «Записок Наукового товариства імені Шевченка», які впродовж 1924–1937 років виходили як «Праці Історично-філософічної секції» за редакцією І. Крип’якевича. Виявлено і проаналізовано корпус інформаційно-бібліографічних матеріалів, надрукованих у восьми томах видання. Найбільшу вартість має внутрішньожурнальна бібліографічна інформація наукового характеру: галузевий бібліографічний покажчик «Українська історична бібліографія за 1914–1923 рр.» (укладач І. Калинович); бібліографічні огляди «Нові праці з історії Гетьманщини ХVII–XVIII в.» та «Історичні видання Української Академії Наук у Київі 1926–1927 р.» (І. Крип’якевич); рецензії на історіографічні монографії Д. Багалія (В. Заїкин); В. Липинського, С. Томашівського (І. Кревецький). Продовжуючи традицію довоєнних «Записок», І. Крип’якевич подавав у «Працях» ювілейні публікації та некрологи, неодмінною складовою яких була пристатейна біобібліографічна інформація. Опубліковані матеріали почасти заповнили лакуни в галузевій історичній бібліографії 20–30-х років ХХ століття.